Fotky - Články - Nikon D300S vypuštěn

Home

Foto výbava

Galerie

Články

Akce

B/W List

Chilli



Nikon D300S vypuštěn

Nikon D300S – buďte ještě více kreativní, a kromě statických snímků, snímejte i video
Digitální jednooká zrcadlovka, která otevírá zcela nové možnosti

Amsterodam, Nizozemsko, 30. července 2009
Společnost Nikon uvádí fotoaparát D300S, přístroj rozšiřující možnosti všech tvůrčích fotografů.


Fotoaparát D300S je vybaven možností záznamu videosekvencí v HD kvalitě, rychlejší snímací frekvenci
7 obr./s a dvěma sloty pro paměťové karty CF a SD. Díky těmto novým vlastnostem je možné hlouběji proniknout do tajů kreativní práce. Přístroj D300S, který vychází z osvědčeného modelu D300, využívá stejný obrazový snímač CMOS formátu DX s 12,3 milionu pixelů, profesionální 51bodový AF systém a vynikající systém zpracování obrazu EXPEED v diskrétním kompaktním těle.

Robert Cristina, Manager Professional Products u společnosti Nikon Europe, říká: „Fotoaparát je konstruován pro dnešní generaci tvůrčích fotografů, kteří chtějí kombinovat brilantní statické snímky s tvůrčím potenciálem videozáznamů. Formát obrazu DX má výhodu prodloužení ohniskové vzdálenosti objektivů a cenovou dostupnost, což činí z přístroje D300S skutečně brilantní fotoaparát pro každého, kdo chce posunout své fotografické možnosti na zcela novou úroveň.“

Záznam a editace videosekvencí HD včetně stereofonního zvuku
Fotoaparát D300S doplňuje funkci záznamu videosekvencí HD v jednookých zrcadlovkách o externí stereofonní zvukový vstup, automatické zaostřování a praktické možnosti editace pořízených videosekvencí. Podpora externích stereofonních mikrofonů zaručuje realističtější zvukový doprovod pořizovaných videosekvencí a samostatné tlačítko LV ještě více usnadňuje přepínání mezi záznamem statických snímků a videosekvencí. Pořízené videosekvence lze editovat přímo ve fotoaparátu jednoduchou volbou počátečního a koncového bodu střihu během přehrávání. Nové rozhraní HDMI typu C umožňuje v případě potřeby provádět editaci videosekvencí na připojeném monitoru s rozlišením HD.

Dva sloty pro paměťová média
Poprvé v této kategorii nabízí fotoaparát D300S volbu dvou různých typů paměťových médií, CF (Compact Flash™) a SD (Secure Digital™) s možností správy způsobu záznamu dat na tato paměťová média. Například lze takto zaznamenávat statické snímky na jeden typ paměťových médií a videosekvence na druhý typ paměťových médií.

Rychlejší fotografování, vynikající kvalita obrazu
Přístroj D300S pořizuje snímky vysokou snímací frekvencí 7 obr./s bez nutnosti použití přídavného Battery Packu. Volitelný Battery Pack MB-D10 nabízí snímací frekvenci 8 obr./s a lepší ergonomii při fotografování na výšku.
Fotoaparát je vybaven převratnými technologiemi z přístroje D300, jako jsou systém detekce motivu využívající 1005pixelový RGB snímač měření expozice a prvotřídní systém automatického zaostřování
s 51 zaostřovacími poli a AF modulem Multi-CAM3500, které společně poskytují přesné zaostření, automatické nastavení expozice a automatické vyvážení bílé barvy. Systém zpracování obrazu EXPEED produkuje snímky vysoké kvality, mezi jejichž hlavní kritéria patří vysoká sytost barev, přesné barevné podání, jemné odstupňování odstínů pleti, výjimečná úroveň zaznamenaných detailů a minimum šumu – to vše včetně všestranného, exkluzivního systému optimalizace snímků Nikon umožňujícího vtisknout pořizovaným snímkům svůj vlastní rukopis.

Intuitivní ergonomie
Výrazného vylepšení se dočkala ergonomie fotoaparátu, který nyní obsahuje stejný multifunkční volič jako přístroje série D3 a D700 s centrálním tlačítkem sloužícím ke spuštění a zastavení záznamu videosekvencí. Fotoaparát D300S je vybaven rovněž režimem Tichá expozice pro diskrétní fotografování. Tento režim umožňuje fotografovi manuálně zvolit okamžik návratu zrcadla po expozici snímku. Samostatné tlačítko „Info“ zobrazuje nejčastěji používaná nastavení a vestavěná rozptylka blesku umožňuje pracovat s objektivy od ohniskové vzdálenosti 16 mm.

Praktická výkonnost
3“ TFT LCD monitor s vysokým rozlišením 920 000 pixelů umožňuje excelentní přehrávání snímků
a usnadňuje volbu kompozice scény při záznamu videosekvencí. V případě potřeby lze během záznamu videosekvencí zobrazit rovněž virtuální horizont. Množství všestranných funkcí pro zpracování obrazu ve fotoaparátu nyní zahrnuje funkci změny velikosti snímků ve formátu RAW na jednu ze čtyř předvolených velikostí, aby bylo možné provést maximum potřebných operací přímo ve fotoaparátu – bez nutnosti použití počítače.

Více než jen „S“
Komplexní vybavení fotoaparátu D300S bylo vytvořeno pro každého, kdo má vážný zájem o fotografii. Fotoaparát má v rozsáhlé řadě digitálních jednookých zrcadlovek Nikon mnohem významnější pozici, než by mohlo naznačovat doplnění písmene „S“ do jeho názvu. Nabízí vysoce praktickou kombinaci tvůrčích funkcí, profesionálních technologií, kompaktních rozměrů a cenové dostupnosti.

Přístroj D300S bude dostupný ve dvou sadách s následujícími objektivy: AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-4,5 VR a AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3,5-5,6G ED VR II.
Copyright 2008 - 2024 ©Hawwwran.com Rss Kanal